088-4440300 info@parckmeidoorn.nl

Natuurrijk leven

Een geweldig mooie omgeving, waar u helemaal tot rust komt! 

 

Houd mij op de hoogte

Ontdek het heerlijke vrije leven 

In de Gemeente Utrechtse Heuvelrug kunt u heerlijk fietsen en wandelen in de bossen met heide, zandverstuivingen, dijken en rivieroevers. Daarnaast zijn er talloze bijzondere bezienswaardigheden die ontdekt kunnen worden.  

Dit is Gemeente Utrechtse Heuvelrug 

Het plangebied is gelegen in de Gemeente Utrechtse Heuvelrug. Een eeuwenoud gebied dat door haar ligging en schoonheid een plek is waar mensen graag tot rust komen en positieve energie krijgen. Nu is er de kans om in dit gebied te wonen. Ziet u zichzelf hier al wonen?

De Utrechtse Heuvelrug staat bekend om de bossen en heuvels. Op de Veluwe na, is de heuvelrug het grootste bosgebied van Nederland. Die 150.000 jaar geleden is ontstaan in de een na laatste ijstijd. Naast dat het bekend staat door de grote bossen zijn er ook heidevelden, vennen en stuifzanden, en uiterwaarden. Hierdoor leven er vele diersoorten en is er tijdens het wandelen genoeg te zien.

Daarnaast staat het gebied niet alleen bekend om zijn natuur, maar ook om zijn geschiedenis. Over het gehele gebied zijn bouwwerken te vinden die ver teruggaan in de tijd. Dit kunnen historische grafheuvels bij Soest zijn tot de vele landgoederen en kastelen die verdeeld liggen over de Heuvelrug.

Naast alle natuur- en cultuurparels zoals de mooie landgoederen op de Utrechtse Heuvelrug zijn er ook musea, kerken en dierentuinen die een bezoek waard zijn.

SPORTEN

GENIETEN

DAGELIJKSE

VOORZIENINGEN

Doorn

Midden op de Heuvelrug is het historische dorpje Doorn te vinden. Het is een unieke cultuurhistorische erfgoed met een groene schatkamer, de Kaapse bossen. Daarnaast vindt u ook nog de 25-meter hoge uitkijktoren die een prachtig uitzicht biedt over de groene omgeving.

Naast het gebied waar uw villa zal wordt gecreëerd ligt de Kaapse bossen. Het is een gebied van 425 hectare aan groot natuurgebied en het maakt deel uit van het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug.

Hierdoor bent u dichtbij alle benodigde voorzieningen, maar heeft u ook stilte en de rust waar u naar verlangt.

Het op 5 minuten fietsen gelegen centrum winkelgebied van Doorn bevinden zich naast basisscholen ook middelbare scholen (Revius lyceum, NXT Doorn). Het winkelgebied van Doorn bestaat uit een breed winkelaanbod waaronder twee grote supermarkten en diverse horecagelegenheden.

Door de centrale ligging beschikt Doorn tevens over belangrijke aanvullende voorzieningen waaronder gezondheidszorg, sociaal cultureel werk, kerken, sport en recreatie.

Naast dat Doorn voornamelijk bekendheid heeft door de natuurlijke ligging in Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug, zijn er ook nog andere bezienswaardigheden te vinden zoals  historisch Huis Doorn, kasteel Moersbergen en vele landgoederen van de Utrechtse-Lustwarande.

Bereikbaarheid

De locatie is via de provinciale wegen N225, N226 0f N227 in ongeveer 10 minuten autorijden verbonden met de A12 (Utrecht-Arnhem). Ook met openbaar vervoer is de locatie goed bereikbaar; er zijn goede busverbindingen richting Amerongen, Doorn, Driebergen, Zeist, Utrecht, Amersfoort, Veenendaal, Rhenen en Wageningen.